aug.
23.

The Secret of Monkey Island

The Secret of Monkey Island klasszikus. 1990-ben jelent meg az eredetije, rengeteg folytatása, feldolgozása volt azóta is a játéknak. Most, hogy kiadták PC-re a nagyfelbontású verzióját, átköltöztették a progit a telefonunkra. Aki elég idős hozzá, és halott a játékról, tudhatja, hogy meglehetősen humoros és gazdag játékról beszélhetünk, a modern játékokban elérhetetlennek tűnő átélésre add lehetőséget.

 

A játék Guybrush Threepwood, egy tipikus naiv fiatal srác, akinek az az álma, hogy kalóz legyen. Ebből aztán rengeteg bonyodalom, furcsa történetek kerekednek, de nem fogok itt és most nektek spoilerezni.

 

A játéknak egyetlen egy említésre méltó hibája van, ez az irányítás. Bár maga a műfaj, a point’n’click kalandjáték a lehető legalkalmasabbá tenné a platformon való futtatásra, mégis valamelyik mérnök kitalálta, hogy egy kurzort kell az ujjunkkal mozgatni a pályán, ezzel feleslegesen megbolygatva az egész irányítást. Kissé idegesítő.

 

Összegezve, ez az a játék, ami kihagyhatatlan. Tökéletes összhang a történet és a játék között, nem hiába lett sikeres a széria. iPhoneos verzió sikerességét egyedül csak kissé borsos ára szabhat határt, de a több órányi szórakozás megérhet ennyit.... 

The Secret of Monkey Island
AppStore full
5.99€
1625 Ft
Grafika / Zene 5/5
Irányítás 4/5
Játékélmény 5/5
Ár/Érték 4/5
Összessen 90%
Címkék: kaland premium 2.99€

A bejegyzés trackback címe:

https://iphonegames.blog.hu/api/trackback/id/tr371324755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása