aug.
21.

Rise of Lost Empires

 

Gameloft Rise of Lost Empirese egy érdekes próbálkozás a valós idejű játékok meghonosítására. Jómagam nagy fanja vagyok a műfajnak: Warcraft, Starcraft, C&C, AoE…. és folytathatjuk. Szóval szeretem a gazdaságmenedzselést, építgetést, ami úgye erre a műfajra jellemző.

De mindezt egy telefonon? Érdekes koncepció. Az Age of Empires mobilos verzióját próbáltam már E51-n, s nem volt egy élmény, nehézkes irányítása miatt. Kérdés már csak az, hogy az iPhone-on hogy lehet ezt ügyesen megvalósítani? Gameloftnak ez sikerült, többé-kevésbé. Azért többé-kevésbé, mert kissé pofonegyszerű játékot kaptunk, nincs meg a jól megszokott mélysége a játéknak, amit megszoktunk. Valószínűleg azért, mert még ez az RTS is kilóg kicsit az iPhone játékkínálatából, nem ám egy tradicionális verzió. Talán a Swine nevű régi (és magyar) játékot tudnám elképzelni  iPhoneon… de egy szó mint száz, meglepetésemre nagyon könnyen irányítható volt a játék. 

A játék nem néz ki sem jól, sem rosszul. A mobilos eredetihez képest nem kicsit, hanem nagyon jól néz ki. Egyetlen egy nagy hátránya van, hogy a szépen kidolgozott épületek mellet ott vannak a kicsit sután kidolgozott karakterek, ez valakinek vagy bejön, vagy nem. Nekem személy szerint annyira nem.

Érdekes, de a játék 3GS-en is szaggat néha nagy-nagy csatákban, de nem vészes módon. Furcsa, ahhoz képest milyen kis primitív a játék, plusz rohadt gyorsan tölt be. Kicsit sokkoló.

Az igazán elkeserítő a játékban nem is ez, hanem az, hogy elcseszték az egyensúlyt a könnyen kezelhetőség, és a bonyolultság között. Túl egyszerű a játék. Pl. az RTS játékok egyik lényege a nyersanyag gyűjtögetés, nos, ez itt nincs. Magától befolyik a várból, és magától jön a farmból. Érezték ezt a készítők is, ezért bevezettek RPG szerű hős szintlépesek… ötletes csak kevés.

Szóval, kicsit lassú, kicsit esetlen, de mégis használható kis játékocska. Mindenesetre a hardcore fanok számára nem igazán ajánlott a játék, vagy éppen pont nekik? Ki tudja :) Mindenki próbálja ki az ingyenes verziót, és döntsetek, mert nem egy olcsó játék.

 

Rise of Lost Empires
AppStore lite | full
3.99€
1100 Ft
Grafika / Zene 4/5
Irányítás 5/5
Játékélmény 3/5
Ár/Érték 4/5
Összessen 75%

A bejegyzés trackback címe:

https://iphonegames.blog.hu/api/trackback/id/tr11316642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása