aug.
18.

Civilization Revolution

Alig egy hete jelent meg Sid Meier nagysikerű játékának, a Civilizationnek iPhone-ra optimalizált változata. 2K Games által fejlesztett Civilization Revolution – akik esetleg nem ismernék a nagy testvért – egy körökre osztott stratégiai játék, ahol mi vagyunk kicsiny népünk vezetője, és vezetjük el a letelepedéstől egészen a csúcsig kis birodalmunkat. A játék „eredetije” 2008-ban jelent meg, s ez volt az első olyan rész, ami konzolon volt játszható. A konzolos verzióról csupa pozitív teszt jelent csak meg, de ez egy másik történet…

A konzolos eredetiből minden játékelem, küldetés, és civilizáció (16 összeessen) átkerült, de érdekes mód kihagyták belőle a multiplayer lehetőségét. Mind a 16 népség különböző bonuszokkal rendelkezik, amelyek más-más téren nyújtanak segítséget a játékosnak. Például, ha elsősorban a gazdaságra megyünk rá egy játékban, érdemes az aztékokat választani, akik több arannyal kezdenek a játék elején, viszont ha csak egy jót szeretnénk harcolni, és brutálisan vízbefolytan az ellenséget, a német nép a mi választásunk, mert katonáik alapban veteránok. Természetesen lehetőség van a megszokott kulturális győzelemre, vagy megnyerhetjük az űrversenyt.

Sokan panaszkodnak arra, hogy a játék kicsit erőforrás igényes, és lassan, nyögvevelősen futt a régebbi telefonokon. Én kipróbáltam 3GS-en, ahol tökéletes gyorsasággal ment a játék későbbi fázisaiban is, viszont a 3G-s modell érzékelhetően szenvedett néha a játékkal, de még a türhető kategóriába volt sorolható.

Érdekes – és dicséretes – hogy a játék rendelkezik egy teljesen használható ingyenes verzióval is (Civilization Revolution Lite, csak 4 nép, és 2 nehézségi fokozat), melyet sajnos magyar iTunes fiókkal nem élvezhetünk. Mind az ingyenes, mind a teljes verzió elérhetetlen a magyar AppStoreból…

De ha valaki szerette a PC-s vagy konzolos eredetit, vagy csak pusztán imádja a körökre osztott stratégiai játékokat, a CivRev az, amire szüksége van. S bár nincs multiplayer, magyar felhasználóknak kissé nehézkes a beszerzése, ráadásul kicsit suták az iPhoneos kezelőgombok, mégis a Lite verzió beszerzését mindenkinek ajánlom, aztán, ki tudja, talán fizetünk a 4.99 $ -t a teljesért :)

Civilization Revolution
a Magyar AppStoreban nem kapható
4.99$
975 Ft
Grafika / Zene 5/5
Irányítás 4/5
Játékélmény 5/5
Ár/Érték 4/5
Összessen 80%

A bejegyzés trackback címe:

https://iphonegames.blog.hu/api/trackback/id/tr801314151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása